E-mailAfdrukkenExport ICS

Barry Hay

Evenement

Titel:
Barry Hay
Wanneer:
vr, 16. maart 2018, 20:30 h
Locatie:
Lindenberg (Huis voor de Kunsten) Nijmegen - Nijmegen, Gelderland
Categorie:
Reggae/Ska

Omschrijving

16-03-2018 (rock)

Barry Hay NL

Gigant Apeldoorn

BARRY HAY’S FLYING V FORMATION

 

 

Barry Hay’s Flying V Formation

 
 

KOOP EEN KAARTJE

 
 
 
 

Deuren open: 20:00
Aanvang: 20:30

Entree: € 

Vier jaar nadat Barry Hay besloot om naast de Golden Earring een nieuw project op te starten, verscheen in mei 2016 het debuutalbum van “Barry Hay’s Flying V Formation”. Je zou kunnen zeggen dat het lang heeft geduurd, maar niets is minder waar als je weet dat deze formatie bestaat uit DeWolff frontman & gitarist Pablo van de Poel en de muzikanten Jan Rooymans, Daim de Rijke en Huub van Loon. Om maar te zwijgen over alle activiteiten van Barry Hay als frontman van Nederlands meest legendarische rockband.

Een aantal nummers was er al en is sinds 2012 talloze malen live gespeeld. De wens om deze en nieuwe composities op te nemen bestond al langer, maar het viel niet mee om alle agenda’s op elkaar af stemmen. In de zomer van 2015 was het moment eindelijk daar. Met Di-rect bassist Bas van Wageningen als co-producent ging Barry Hay’s Flying V Formation de Basement Studio in Den Haag in. Na de release van het album op 13 mei 2016, volgde in het najaar dan 2016 een eerste clubtour.

Eind augustus 2016 verscheen de biografie HAY, geschreven door Sander Donkers. In het boek doen Barry en zijn vrouw Sandra een openhartig boekje open over hun verleden. Het boek gaat als warme broodjes over de toonbank.

In het najaar van 2017 besluit Barry om het nummer Be My Baby van The Ronettes met zijn Flying V Formation op te nemen. JB Meijers (Common Linnets) produceert het nummer. Platenmaatschappij Cloud9 is direct enthousiast en er wordt gekozen om de B-kant, de kerstversie van het nummer, op 7 december 2017 te releasen bij RTL Late Night. Promo’s bij De Ochtendshow van Giel op Radio Veronica en Voetbal Inside volgen. In de videoclip zijn gastrollen weggelegd voor Eva Simons, Beertje van Beers, Tatum Dagelet, Joëlle Witschge, Blonde Tigers, Monique Smit, Tjindara, Danny Vera en Dennis Weening. 

Over de Flying V Formation zegt Barry Hay: “De Earring is mijn hart, maar dit is lachen! Die jongens zijn steengoed, we are going to blow you away!”

 


Locatie

Locatie:
Lindenberg (Huis voor de Kunsten) Nijmegen - Website
Straat:
Ridderstraat 23
Postcode:
6511 TM
Plaats:
Nijmegen
Provincie:
Gelderland
Land:
Netherlands