E-mailAfdrukkenExport ICS

Kim Wilde

Evenement

Titel:
Kim Wilde
Wanneer:
do, 15. november 2018, 20:30 h
Locatie:
Stadsgehoorzaal Kampen - Kampen, Overijssel
Categorie:
Piano

Omschrijving

15-11-2018 (pop/rock)

Kim Wilde

Schouwburg Orpheus Apeldoorn

 

IM WILDE

LOCATIE: ORPHEUS

 

Kim Wilde

 
 

KOOP EEN KAARTJE

 
 
 
 

Locatie: Rabobankzaal Orpheus

Deuren open: 19:30
Aanvang: 20:30

DE KAARTVERKOOP VAN DIT CONCERT START OP VRIJDAG 26 JANUARI OM 10:00 UUR. 
Entree: €
(Deze bedragen zijn exclusief €1,20 transactiekosten per online bestelling.)

Wie kent ze niet; de heerlijke new wave hits waarmee Kim Wilde in de eighties de Europese hitparades bestormde? Haar debuut ‘Kids in America’ werd in 1981 direct een internationaal succes, gevolgd door topsongs als Cambodia, View from a Bridge en Never trust a stranger. Niet minder dan dertig miljoen albums en singles heeft ze inmiddels verkocht en ruim dertig jaar na haar debuut, kent haar carrière een ‘tweede jeugd’.

Kim Wilde doet haar naam eer aan. Haar songs zijn soms een tikkeltje ruig, maar tegelijk gevoelig, door de aanstekelijk melancholieke klank van haar stem. Rock met een twist, die begin jaren ’80 de titel New Wave mee kreeg. Een stijl die goed in de smaak viel van het internationale poppubliek. In 1983 werd ze bij de Engelse BPI Awards uitgeroepen tot beste Engelse zangeres.

In de jaren ’90 laste ze een muzikale sabbatical in en vulde ze haar tijd met het moederschap en tuinieren. Maar Kim kwam terug, en hoe. In 2003 scoorde zij samen met de Duitse zangeres Nena de adembenemende tweetalige hit ‘Anyplace, Anywhere, Anytime’. Vijf weken op nummer 1 in de Nederlandse hitparade. Dat succes markeerde haar comeback op het podium en in de studio. Met ‘You came’ scoorde ze in 2006 weer een hit en er volgden nog diverse nieuwe albums, met als laatste wapenfeit haar kerstalbum ‘Wilde Winter Songbook’ in december 2014. Een nieuw album release is gepland op 16 maart 2018 getiteld ‘Here Come The Aliens’.


Locatie

Locatie:
Stadsgehoorzaal Kampen - Website
Straat:
Burgwal 84
Postcode:
8261 ES
Plaats:
Kampen
Provincie:
Overijssel
Land:
Netherlands