E-mailAfdrukkenExport ICS

New York Round Midnight & Jeffrey Spalburg

Evenement

Titel:
New York Round Midnight & Jeffrey Spalburg
Wanneer:
za, 21. april 2018, 20:00 h
Locatie:
De Reehorst Theater Ede Gld - Ede Gld., Gelderland
Categorie:
Indiepop/rock

Omschrijving

21-04-2018 (jazz)

New York Round Midnight  NL

Odeon Zwolle

 

New York Round Midnight

Swingin' Harlem


kalender za 21 apr

aanvangstijd 20.00 uur

locatie odeon - hemminkzaal

 

New York Round Midnight is een van de grootste jazzproducties van dit moment en zeer geschikt voor de theaterbezoeker met een brede smaak, met name voor de liefhebber van live muziek met een theaterelement. Maar liefst acht musici uit het puikje van de Nederlandse jazzscene, een stand-up comedian en een verteller nemen u niet alleen mee naar de glorietijd van de jazz, maar laten ook voelen hoe levendig en urgent die muziek vandaag de dag klinkt.

Niet flirten, niet dronken worden, je schoenen poetsen en altijd doorspelen: dat waren de gouden regels voor muzikanten in de clubs van Harlem in de jaren twintig en dertig. Bijna niemand die zich eraan hield, maar dat maakte niet uit. Terwijl alcohol officieel verboden was bloeide het nachtleven als nooit tevoren. Als club telde je pas mee als je een goede jazzband op het podium had staan.

De muziekvoorstelling Swingin’ Harlem neemt je mee, diep in de nachtclubs van de New Yorkse wijk Harlem, waar jazz de belangrijkste bijzaak van het leven was. De hevige concurrentie en losse sfeer zorgden voor de bloei van spannende muziek en leverden een keur aan ijzersterke bands op, zoals de orkesten van Cab Calloway, Duke Ellington en Fletcher Henderson. Karaktervolle muzikanten zoals Billie Holiday, Louis Armstrong en Fats Waller werden omarmd door het publiek.

Hoe ging het er werkelijk aan toe in de clubs in Harlem? Wat was de invloed van de Maffia en de joodse ‘Kosher Nostra’ op de muziek? Wat is een flapper girl? Wie is toch die reefer man?

De bedenkers van New York Round Midnight hadden eerder succes met de voorstelling A Night at the Club. Met Swingin Harlem brengen zij een gloednieuwe avond vol heerlijke muziek door bekende en getalenteerde Nederlandse jazzmusici, voorzien van sfeer en sappige verhalen door comedian Jeffrey Spalburg en jazzschrijver en presentator Koen Schouten.

 

New York Round Midnight - Swingin' Harlem


Locatie

Locatie:
De Reehorst Theater Ede Gld - Website
Straat:
Bennekomseweg 24
Postcode:
6717 LM
Plaats:
Ede Gld.
Provincie:
Gelderland
Land:
Netherlands